PLUS COMBİ Mikro Bitki Besin Maddeleri Karışımı 1 KG

400,00 

EC FERTILIZER PLUS   COMBİ Tamamı suda çözünür EDTA Şelatlı İz element karışımı Suda çözünür Bor     B 1,5 %w/w Suda çözünür Bakır  Cu 0,6 %w/w …


Stokta yok

Açıklama

EC FERTILIZER

PLUS   COMBİ

Tamamı suda çözünür EDTA Şelatlı İz element karışımı

Suda çözünür Bor     B 1,5 %w/w

Suda çözünür Bakır  Cu 0,6 %w/w  Tamamı EDTA şelatlı

Suda çözünür Demir Fe           4,0 %w/w Tamamı EDTA şelatlı

Suda çözünür Mangan  Mn 3,0 %w/w Tamamı EDTA şelatlı

Suda çözünür Molibden Mo    0,6 %w/w

Suda çözünür Çinko  Zn 4,0 %w/w  Tamamı EDTA şelatlı

 

Özellikleri

 

*İz elementleri bitki gelişiminde  çok gerekli olup,metabolizma faaliyetlerinde rol alırlar.

*Demir, Bitkilerde klorofil oluşumu için mutlak gereklidir.Fotosenteze,protein ve karbonhidrat oluşumuna,solunuma ve enzim faaliyetlerine yardımcı olur.Kireç oranı yüksek topraklarda bitki tarafından alımı zorlaşır.Eksikliğinde gelişme geriler,kalite ve verim azalır.

 

*Çinko, klorofil oluşumu ve gelişmeyi teşvik eden hormonların faaliyetinde rol alır. Suyun bitki tarafından alınmasında  ve kullanılmasında etkili olur.Fazla miktarlarda kullanılan fosforlu gübreler, potasyumu yüksek topraklar ve kireçli topraklar , bitkinin çinkoyu almasını olumsuz etkiler.Çinko eksikliğinde ise bitki gelişmesi geriler,yaprak boyu azalır,şekli bozulur,meyve boyu küçülür,gelişimi yavaşlar.

 

*Bakır,klorofil oluşumu için gerekli olup,fotosenteze yardımcı olur.Bitkideki su hareketinin dengelenmesinde rol oynar.Ayrıca tohum üretimi için gereklidir.Eksikliği halinde gelişme ve verim azalır.

 

*Mangan, Demir ile birlikte klorofil oluşumuna etki eder,dolayısıyla fotosentez için gereklidir.

Çeşitli enzimlerin işleyişinde ve protein ile karbonhidratların oluşumunda görev alır

 

*Bor, çiçek ve meyve tutumu ile oluşumuna tesir eder,polenlerin  hayatiyetlerini sürdürmelerini sağlar. Hücre zarlarının dayanıklılıklarını arttırarak bitkilere direnç kazandırır.Noksanlığı durumunda  çiçeklenme,tohum ve meyve tutumu azalır,büyüme yavaşlar.

 

*Molibden, azotun bitki tarafından alınmasında ve kullanılmasında etkilidir. Demir

ve fosforun kullanılmasında rol oynar.Eksikliği durumunda,toprak kaynaklı hastalıkların  bitkide ilerlemesi hızlanır, çiçekler solar,bitki boyunun uzaması durur,bitkide C vitamini oluşumu engellenir,klorofil miktarı düşer ,kısaca gelişme  durur veya en aza indirgenir.

* EDTA şelatının stabil olduğu PH  aralığı, 1,5-6,5 tur.